Mijn naam is Femke Terpstra en ik ben het liefst buiten. Een aantal jaren geleden ben ik verhuisd  naar een huis met een tuin. Tot mijn verbazing kon ik geen mooi buitenmeubilair vinden. Alles was grijs en plastic.  Nogal een groot contrast met een kleurrijke, natuurlijke tuin.

Ik herinnerde me een mooie oude tuinstoel die ik jaren terug aan de kant van de weg had gevonden. Een re-design van de stoel was de start van het merk ‘Hollyhock’. Het Engelse woord voor stokroos, een plant die overal weet op te duiken en zelfs een bakstenen landschap kleur geeft.

De houten frames worden handgemaakt door een klein Nederlands familiebedrijf. In 1928 is het bedrijf opgericht in een plaatsje vlak boven Amsterdam. De werkplaats wordt nu gerund door kleinzoon Ernst. Vader, Jan is daar nog dagelijks te vinden en zijn moeder serveert de koffie en lunch.

Het hout is FSC gecertificeerd beukenhout uit Luxemburg. De Sunbrella stoffen worden genaaid in een atelier in Amsterdam en bekleed in Femke’s werkplaats aan huis. Sunbrella is een sterke buitenstof die niet verkleurt. Omdat de stof goed schoon te maken is, kan deze een leven lang mee.