Deze beukenhouten stoel is behandelt met impregnerende beits op terpentine basis. De beste manier om de stoel zo lang mogelijk mooi te houden is door de stoel niet langer dan nodig onbeschermd buiten te laten staan en wanneer nodig opnieuw te behandelen met beits. De stof is een 100% Sunbrella Solution Dyed Acryldoek welke speciaal ontwikkeld is voor buitengebruik. De Sunbrella stoffen zijn voorzien van een specifieke waterafstotende nabehandeling die het doek beschermt tegen vlekken, vetvlekken, vloeistoffen en opspattend zout water of chloorwater. De kleurpigmenten worden al tijdens het productieproces gemengd in het hart van de vezels zelf, zelfs vóór de productie van de draden. Daardoor is Sunbrella een stof met kleuren die niet vervagen en niet weg te wassen zijn.

SCHOONMAAK

HOUT

Afnemen met water en een milde zeepoplossing. Afdrogen met een droge, shone doek.

STOF

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbrella textiel er goed blijft uitzien enom grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is de stof correct onderhouden. Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.

Algemeen en licht onderhoud

  •  Veeg vuil of vlekken meteen weg met een zachte borstel of doek.
  • Maak een schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40°C!).
  • Maak schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel.
  • Spoel grondig en laat de stof daarna dragen in open lucht.

Stof van Sunbrella is speciaal behandeld tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen.

Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:

  • Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat ze even intrekken in het weefsel.
  • Schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.

Zonodig is het mogelijk om te stof los te halen en in de was machine te wassen op
minder dan 40°C. Gebruik – afhankelijk van het gewicht – de gewone hoeveelheid mild
wasmiddel en voeg daar indien nodig 240 ml bleekwater aan toe. Laat de stof drogen in open
lucht. Als het om hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater
toevoegen. Stel indien nodig uw strijkijzer in op “synthetisch weefsel”.
GEBRUIK GEEN stoom of stoomstrijkijzer.

N.B. ! Maar let op, het correct opnieuw bevestigen van de stof is op eigen risico.

Voor meer informatie kijk op

http://www.sunbrella.com/en_us/how/cleaning/upholstery.php

ONDERHOUD

HOUT
Afhankelijk van het klimaat en de intensiteit van het gebruik raden we aan om de stoel regelmatig opnieuw te behandelen. Het beukenhout is behandelt met Nelfalin XT Dompelbeits 80. Dit voorkomt dat het hout uitdroogt en er vocht in het hout kan dringen. Een goede indicatie of het hout opnieuw moet worden behandelt is als de regendruppels niet meer op het oppervlak blijven liggen, maar in het hout trekken.

STOF
Sunbrella stoffen hebben al een speciale nabehandeling om ze meer waterafstotend te maken. Die nabehandeling zorgt bij normaal gebruik voor een jarenlange bescherming, maar u kunt de behandeling zelf ook hernieuwen met TEX’AKTIV, het aanbevolen product voor de nabehandeling van Sunbrella textiel. Er wordt geadviseerd om deze behandeling standaard iedere vijf jaar te herhalen.

OPSLAG

Maak de stoel na afloop van het seizoen zorgvuldig schoon en laat het goed drogen. Bewaar de stoel indien mogelijk op een droge en koele plaats binnenshuis. Als de stoel buitenshuis moet worden opgeslagen, plaats het dan zo mogelijk onder een dak en dek het af met een beschermende hoes. Droog na een regen- of sneeuwbui het water/de sneeuw weg. Zorg dat de lucht kan circuleren om vocht en schimmel te voorkomen.

GARANTIE

Als de stoel binnen een jaar na de aankoop beschadigd is, kan de stoel op kosten van de koper terug naar Hollyhock worden gestuurd. Hollyhock zal de schade onderzoeken. Als de schade niet is veroorzaakt door onverantwoordelijk gebruik of rotting wegens het niet binnen opslaan van de stoel, zal Hollyhock de schade herstellen en de verzendkosten vergoeden.

N.B.!

  • Draai voor de stevigheid de bouten in deze stoel minstens 1x per jaar aan.
  •  Dit is een product voor volwassenen. Een volwassene dient de stoel in en uit te klappen.